Covid Acasă

Un ghid colaborativ pentru îngrijire - COVID-19

Chiar avem NEVOIE DE AJUTOR

Dacă ți se pare o operațiune simplă, te înșeli. Suntem un grup mic de voluntari, în mare parte fără pregătire medicală, care considerăm că aceste informații nu sunt strânse într-un singur loc iar asta ar trebui să se întâmple cât mai repede. Pe măsură ce scriem acest lucru, nu am mai făcut nimic altceva de o săptămână și am avea cu adevărat nevoie de ajutor în următoarele domenii:

Dă de știre!

Acesta este acum unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a ajuta. Tweet despre acest site și menționează-l pe Facebook, Instagram și orice alt loc îți trece prin minte. Dacă ești jurnalist, ai putea menționa acest site în presa scrisă sau difuzată? Dacă ești influencer YouTube, poți vorbi despre acest site? Dacă ai vreo experiență de marketing online, ne poți ajuta să fim găsiți?

Traduceți

Putem configura în cel mai scurt timp un site cu un domeniu în limba ta și să-l conectăm la site-ul principal în engleză. Tot ce trebuie să faci este să traduci textul în interfața de editare a Github, despre care îți putem vorbi. Credem că întregul site web așa cum este acum (15 martie 2020) poate fi tradus în două-trei zile-de două-trei persoane. Nu trebuie să fii traducător profesionist (dar yay, dacă ești). Dacă limba ta este spaniolă, germană, franceză, portugheză, italiană, olandeză, poloneză, română sau rusă, putem configura site-ul tău preîncărcat cu text tradus de computer, care trebuie „doar reorganizat”. (Folosim traducător DeepL) pentru asta, care este un pic mai ok decât Google Translate; textele vor avea totuși nevoie de o muncă manuală, dar economisești timp versus dacă faci totul de mână. Dacă limba ta are o adresare formală și informală (Sie / du, U / jij, …), încercăm să o utilizăm pe cea informală. De asemenea, ne dorim să se înțeleagă faptul că acesta este un efort colectiv și că suntem implicați în toate acestea împreună.

Vrei să ajuți? Yey! Evită să muncești de două ori: nu începe fără să ne contactezi. Te rugăm să ne contactezi chiar pe mail team@covid-at-home.info sau prin înscrierea directă la conferința video a echipei. (Încercăm să fim acolo când lucrăm la site. Dacă nu suntem acolo, te rugăm să fii politicos cu oricine se alătură.)

(Dacă poți furniza o serie de linkuri utile din regiunea ta - traduse - chiar mai bine.)

Ajutor pentru conținut

Mare noroc dacă ești medic, asistent medical sau funcționar în sistemul de sănătate publică. Sperăm să-ți facem munca mai ușoară în lunile următoare. Te rugăm să citești cu atenție site-ul și să ne spui dacă ai vreo observație. Dar acest lucru este valabil pentru oricine altcineva are și alte lucruri de adăugat. Te rugăm să semnalezi o problemă, dă un email sau alătură-te conferinței video a echipei dacă dorești să discuți cu noi.

Corectură

Îți garantăm că vor fi o mulțime de greșeli de ortografie, propoziții eronate sau mai rău de atât. Te rugăm să semnalezi o problemă pe scurt și o vom repara.

Medicină alternativă

Dacă dorești să ne dai sfaturi în legătură cu medicamente neaprobate și/sau dovedite că nu sunt foarte sigure, atunci îți mulțumim, dar nu e cazul. Să nu te simți jignit, dar covid-acasă este de partea științei de data asta.