Covid Acasă

Un ghid colaborativ pentru îngrijire - COVID-19

COVID-19 jurnal

Am creat un exemplu despre cum ar putea arăta o pagină din jurnalul tău COVID. Seamănă foarte mult cu informațiile medicale înregistrate în spital pentru pacienții internați. Poate părea un pic complicat, dar îți permite să urmărești starea de sănătate a pacientului și apoi (dacă trebuie să vezi un medic sau să mergi la spital) să transmiți toate aceste date într-un format cu care medicii sunt familiarizați. Pur și simplu printează câte o pagină pentru fiecare zi în care pacientul este bolnav. Pentru că nu vrei să ai surpriza că ai rămas fără hârtie sau tuș pentru imprimantă, printează în avans 20-30 de exemplare. Nu te panica dacă nu ai tot echipamentul pentru a face toate aceste măsurători. (deși este destul de ieftin și e o idee bună să-l ai oricum în casă, vezi pagina cumpărături.

(fă clic pe imagine pentru a imprima PDF-ul)

Începerea jurnalului

Aruncă o privire la acest format și păstrează datele în felul acesta, chiar din momentul în care pacientul prezintă primele simptome. Nu contează dacă nu completezi majoritatea datelor sau nu le completezi des, dar, pentru început, este un moment bun să înțelegi cum arată mai mult sau mai puțin valorile normale ale pacientului. Atunci când pacientul este în pat și are alte persoane care au grijă de el sau ea, poți lua măsurători un pic mai des.

Procedura de jurnal

La începutul fiecărei zile completează informațiile din dreapta. Numele, data nașterii, sexul și dacă pacientul a fost sau nu testat pentru SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. În primul rând, dimineața, pacientul este cântărit, dacă este posibil, astfel încât poți vedea din timp dacă pacientul pierde multă greutate. Apoi, de fiecare dată când efectuezi măsurători, notează ora exactă pe rândul de sus, apoi completează măsurătorile pe coloana de dedesubt. Orice altceva se notează în partea dreaptă, sub note.

Când lucrurile devin serioase

Dacă boala evoluează din ce în ce mai mult, consultă capitolul „Nivelul 4” din textul principal, pentru câteva îndrumări de bază în privința apelării unui medic sau deplasării la spital. Acesta este doar un ghid de bază care să te ajute să înțelegi foarte bine diferența dintre „puțin bolnav” vs. „mult prea bolnav pentru a fi acasă”. Nu ești medic. Dacă te simți nesigur, solicită ajutor.